Please Help Save My Mother (2nd letter calling for help)

Please Help Save My MotherImage
English version

Respectfully present to:
– All Vietnamese Inside of Vietnam and Abroad.
– Human Rights Organizations from the United Nations and International Communities.
– Diplomats from Embassies of the United States of America, Canada, Australia, Japan, New Zealand, and Members of the European Union
– Media Outlets Concerning About Human Rights and Democracy in Vietnam and Worldwide.

My name is Tran Bui Trung, was born in 1991. My current address is 106 Le Hong Phong Street, Vung Tau City, Vietnam. I am a son of Ms. Bui Thi Minh Hang, who was wrongfully arrested by police from Lap Vo District, Dong Thap Province. She and her companions were brutally beaten, and have been unlawfully detained since February 11th, 2014. Immediately after her arrest, my Mother has started a hunger strike to protest the brutality and mistreatment by Lap Vo’s police. As of today, the hunger strike has reached 26 days. All of information about her conditions has been concealed by the police. We do have reasons to believe that her health and life are in great dangers.

Since my Mother’s arrest, our family has made numerous requests to visit her; and all of which have been rejected by the police. Because of continuous threats from the government for her human rights defending activities, my Mother has a standing contract with Attorney Tran Thu Nam to represent her when needed. The Attorney’s request to visit my Mother was declined by the police. The authorities told Mr. Tran Thu Nam that my Mother refused legal representation without any confirmation from her.

From their attack, arrest, detention and misconducts, and the ongoing hunger strike, police from Lap Vo district and Dong Thap Province are entirely responsible for my Mother’s life. With the urgency of the situation, I along with my brother and my sister implore all of you to pressure the government of Vietnam for immediate release of my Mother.

Hanoi, March 9th, 2014.
Truly yours,
Tran Bui Trung

Xin Giúp Cứu Mẹ Của Chúng Tôi
Tiếng Việt

Kính gửi:
– Toàn thể cộng đồng người Việt trong nước và quốc tế.
– Những tổ chức nhân quyền Liên Hiệp Quốc và trên thế giới.
– Các tòa lãnh sự quán Mỹ, Canada, Australia, Nhật Bản, New Zeland và Liên Minh Châu Âu.
– Những báo, đài phát thanh, đài truyền hình quan tâm đến vấn đề Dân Chủ và Nhân Quyền ở Việt Nam nói riêng và thế giới nói chung.

Tôi tên Trần Bùi Trung, sinh năm 1991. Địa chỉ: 106 Lê Hồng Phong- Phường 4- Tp. Vũng Tàu Tỉnh Bà Rịa- Vũng Tàu. Tôi là con trai của bà Bùi Thị Minh Hằng, người đã bị công an huyện Lấp Vò- Đồng Tháp bắt một cách bất hợp pháp vào ngày 11 tháng 2, năm 2014. Mẹ Tôi và những người bạn của Bà bị công an chặn đánh dã man và giam giữ trái phép cho đến hôm nay. Ngay sau khi ị bắt, Mẹ tôi đã bắt đầu tuyệt thực để phản đối sự bạo tàn và sai trái của công an huyện Lấp Vò.

Cho đến ngày hôm nay, cuộc tuyệt thực này đã kéo dài 26 ngày. Những thông tin về tình hình sức khỏe của Mẹ tôi đều bị phía cơ quan công an Đồng Tháp chặn đứng và bưng bít. Chúng tôi lo sợ rằng sức khoẻ và tính mạng của Mẹ tôi đang bị đe dọa nghiêm trọng. Từ khi Mẹ tôi bị bắt, gia đình chúng tôi đã nhiều lần xuống tận trai giam yêu cầu được thăm nuôi, nhưng cơ quan công an huyện Lấp Vò- Đồng Tháp liên tục tránh né và từ chối yêu cầu được gặp mặt và thăm nuôi mẹ tôi theo đúng quy định.

Trong quá trình đấu tranh cho nhân quyền tại Việt Nam, Mẹ tôi liên tục bị chính quyền hăm dọa. Vì vậy Mẹ tôi đã chính thức ký hợp đồng với Luật Sư Trần Thu Nam để được bảo vệ pháp lý khi cần. Luật Sư Nam đã gửi đơn yêu cầu được gặp Mẹ tôi, nhưng công An Lấp Vò – Ðồng Tháp đã từ chối.

Từ những vụ tấn công, giam giữ cũng như từ chối yêu cầu thăm gặp, và nhất là cuộc tuyệt thực của Mẹ đã kéo dài mà không có tin tức gì về sức khoẻ của Mẹ, vì vậy, nếu Mẹ chúng tôi có mệnh hệ gì thì công an Lấp Vò – Ðồng Tháp phải hoàn toàn chịu trách nhiệm về sự an toàn và mạng sống của Mẹ tôi.

Trong hoàn cảnh cấp bách, Anh chị em chúng tôi khẩn thiết mong mọi người lên tiếng can thiệp, buộc công an Lấp Vò – Ðồng Tháp phải trả tự do ngay tức khắc cho Mẹ chúng tôi.

Hà Nội, 9 tháng 3, 2014
Kính thư,
Trần Bùi Trung.